The end of common sense

Liker du isfiske? Koselige, lange dager på isen med sparken, ryggsekk thermos og ulltepper? Eller kanskje du bare øsnker å gå en skitur i finværet, sole deg og nyte stillheten og naturen? Senke skuldrene og la resten av verden forsvinne litt? Vel…i så fall er ikke den svenske, ellers så søvninge idyllen Orsa stedet for deg 9-10 mars! For da…

Speed Weekend 2012!

Da arrangerer nemlig Landracing i Sverige den beryktede «Speed Weekend 2012!» Herlig ubyråkratisk uten «Lov om fedsel i utmark» hengende over seg kjøres det som f**n på isbelagte vann med forskjellige doningen og konkurreres i forkjellige øvelser! Noen mener at «flygande kilometern» er det grommeste, og hva redaksjonen forstår er det om å gjøre å kjøre en kilometer så fort som mulig. Det er lov å «ta fart» tror vi, dvs at en starter langt bak, passerer en startstrek så fort en klarer derfra…og så er det bare å «ge järnet» til du har kjørt en kilometer, har gått tom for bensin,  noen roper stopp eller du treffer land eller tar av i bane rundt jorda, whatever comes first! Det er klasser for alle mulige typer kjøretøy, fra mopeder, via lastebiler til jetdrevne kjøretøy (!!!) og elektriske innretninger!
På påmeldingslista merker vi oss H-D stivramme, Guzzi med sidevogn, hayabusa, en invalidmoped (GSXR 1127!!!) og ikke minst en BMW «HPtvåa» Utstyrt med «finnpigg», lånte hjul og uten respekt for fysiske lover (eller andre lover for den slags skyld). Den frytkløse allroaderen Anders «Kumpan» Kumlin stiller til start i en eller anne mastodontklasse for MC på sin BMW HP2. Anders har vært med til Marokko for etpar år tilbake, han er eier av Hasses gamle «HP1″, og han er innehaver av «IronButt» badge sammen med Sondre.
Og, medlem i Allroad-MC. «Det borde gå å få den i över tvåhundra» sier Kumpan entusiastisk på en skurrete telefonen til redaksjonen tirsdag kveld, og legger ut på en lengre utredning om finnpigg og andre finurligheter som skal få BMW bokseren til å yte maks på isen. Selv hører vi en ekte MCentusiasts stemme snakke, og det er gull i seg selv! Noen som har sett filmen»En høyst uvanlig mann?» (originaltittel: «Worlds fastes Indian») Vi får noen assosiasjoner her… :-)

Landracing.se

Redaksjonen er stolt av at vi har noen med til start , og at noen i det hele tatt tar seg bryet med å arrangere noe slikt. Vi lar oss imponere over alle merkelige kjøretøy som fenger mennesker, mangfoldet på starlista var det i allefall ikke noe å si på! Har du denne helgen ledig på kalenderen og ønsker deg en opplevelse utenom det vanlige kan dette kanskje være vinterens arrangement for deg? I Norge blir det aldri noe slikt grunnet vårt stivbente regleverk. Sånn er det desverre…men…det er ikke mer enn 34 mil fra Oslo til Orsa over Kongsvinger…så kanskje det er like greit? Heia Sverige, hvem bryr seg om at Nortug slår dere i Wasaloppet? Det er på isen det gjelder i år… (Orsa og Wasaloppet er i samme område sånn ca.)
Ha en fin helg dere som drar for å heie på Kumpan, vi gleder oss til referat!
Hilsen Redaksjonen / Oscar
Publisert i Siste nytt

Legg inn en kommentar