31.07.03 Odd Einars XT tilbake på veien i god form
Etter en "mystisk lyd" i motoren, for øvrig fastslått som defekt registerstrammer, er nå sykkelen til Odd-Einar klar for flere mil og Åltur.
Odd-Einars stemmeleie er for øvrig tilbake til normalt fra "stemmeskiftenivå" etter at redaksjonsmedlem og mekaniker frode hadde sendt Odd-Einar en sms med beskjed om at strammeren ikke kom før godt etter elgjakta! (eller "æljakta" som vi sier her på bigda)

28.07.03 Mer om Korsika.
Som alle vet har Oscar en BMW R 1150 GS som han er til dels rimelig stolt av. Oscar har også en evne til å bli kjent med folk, og til å komme i kontakt med mennesker det er fint å kjenne. Oscar dro i går til Oslo for å møte en fyr som heter Terje Garpestad.
Terje er egentlig fra Egersund, men bor nå i Sandnes. Fram til slutten av mai var også Terje eier av en BMW R 1150 GS, nsten helt ny, gul og fin. Terje tok seg en kjapp søndagstur med sin kone bakpå på en av de fine, lokale veiene i Rogaland. Det gjorde også en liten japsebil, og vips var sykkelen til Terje historie. Det var nesten Terje også, men det gikk allikevel tålelig bra.
Knust hofteskål, komplisert benbrudd i en rekke knokler og en albu som trolig bli litt hemmet i bevegelsene er status så langt. Terje går nå på krykker, og erendet i Oslo var kontroll på Ullevål sykehus. Utfra besiktigelsen Oscar gjorde i Oslo søndag, mener han at det gikk "rimelig greit" med kona også.
Sykkelen til Terje derimot var stort sett skrot. Venstre sylinder og topp var revet av og lå ved siden av sykkelen. Kardanghylsa bak knakk på midten. Resten var stort sett skrot.
Terje hadde dog en del nytt, umontert Touratech og Wunderlich utstyr liggende til sykkelen, og dette slo Oscar til på. Bl.annet nevner vi 2x41 liter Zega kasser med innervensker, original toppboks i bytte mot Oscars Yamaha toppboks, forlenget forskjerm, grill til oljekjøler m.m. Oscar fikk også tak i FID displayet fra vraket til Terje som stod på Motorhuset i Sandnes.
Etter handelen ble det en liten tur på fortauskafe, og Oscar luftet forslaget om turen til Korsika for Terje. Terje viste seg å ha vært på Korsika, riktignok med bil, men han anbefaler øya på det sterkeste. Topp veier, fint klima og mye billig overnatting. Terje anbefaler vandrehjemmene som han sier det er mange av.
Terje er ikke likere enn at han skal kjøpe seg mc igjen når han blir kvitt krykkene han må bruke i dag, og har anmodet om medlemskap i klubben. Terje vil ha seg en XT 600, og regner med å kjøpe den "senest når snøen legger seg."
Redaksjonen er ikke sen med å si ja til Terje. Han får dog status "under streken" til han har deltatt på et av klubbens arrangementer. Dersom det blir vanskelig for Terje grunnet sin skade, får vi heller legge et arrangement til Sandnes.
Terje blir klubbens konsulent på Korsika, og vil bli flittig benyttet i sakens anledning. Redaksjonen ønsker Terje god bedring.

27.07.03 En "snartur" til Koriska?
Vårt KTM kjørende, og stuntansvarlig, medlem Ola kommer med forslag om en "snartur" til Korsika i 2004. Han ber sågar redaksjonen, som han selv er medlem av, om å sette opp forslag til gjennomføring av turen.
Redaksjonen er av den oppfatning at detter forslaget må vurderes videre. Redaksjonen stiller seg dog noe undrende til at Ola hendvender seg til en redaksjon han selv er medlem av med sine krav. Ordningen med hjemmekontor for enkelte redaksjonemedlemmer tas opp på neste styremøte i klubben.
Medlemmene har fått kopi av Olas e-post, og oppfordres til å komme med innspill i sakens anledning.
Hurtiginformasjon om Korsika
Norsk Korsikaside på internett

26.07.03 En mc historie fra Stella Alpina
Ikke bare har vårt nyeste medlem markert seg med verbale sleivspark og en frekk på melding til et av klubbs nært forestående arrangementer, han følger opp med en riktig morsom historie om forberedelser til , og gjennomføringen av en tur til Stella Alpina.
Odd mener dette bør være "et must" for alle seriøse allroadere, noe redaksjonen tar til etteretning.
Historien er publisert i sin helhet med link fra webområdet til Odd. Morsom lesing, Oscar lo såpass så en irettesettelse måtte til fra redaksjonen. Men, det er på den andre siden helt vanlig for den mannen. Les historien

25.07.03 Nytt medlem i allroad-mc
Her følger en søknad om medlemskap og redaksjonens svar til søkeren.
Vyrde Styrar!
Jeg takker for invitasjonen og melder med på til Telemarkskjøring og Ål! Full av overmot og totalt blottet for beskjedenhet, tillater jeg meg uten videre å be Styret i Allroad-MC - i sin vishet og velvilje - å betrakte min søknad om medlemskap i dette eksklusive selskap på positiv måte...............
SOLAN II
Som vedlegg til søknaden sendes bilde av GS (han heter Solan II, forresten) i sine rette omgivelser (Italienske Alpeveier - grus selvsagt!!), samt et deilig portrett av undertegnede. Det siste viser også åpningshjelmens fortrefflighet ved inntak av øl og grappa.........
Med erbødig hilsen: Odd V. Larsen

DEILIG?
Redaksjonens svar:
Kjære Odd V. Larsen.
Allroad-mc takker dog for tilsendt søknad av 25.07.03
Det skal ikke stikkes under en stol at kjennetegnet på nåværende medlemmer i allroad-mc er beskjedenhet og mangel på mot. Tause, stille og uten inititativ sitter de der og venter på at verden skal gjøre noe for dem. Fartsgrensene holdes med god margin, og fremføringen av allroaderen foregår etter "mann med hatt" prinsippet.
Det er derfor vi med glede mottar en søknad der søkeren ikke bare omtaler seg selv som "full av overmot og totalt blottet for beskjedenhet", men umiddelbart melder seg på "telemarksskjøyring 2003"
På bakgrunn av tilsendte bilder og generell kjennskap til din fremtreden innvilges du med dette medlemskap i allroad-mc. Det forutsettes at du tar allroadtesten (link under bildet på forsiden) og at du deltar på overnevnte arrangement.
Vedrørende punktet "deilig portrett" velger redaksjonen ikke å ta stilling til dette nå. Vi vurderer at det må vesentlig mer til av det i søknaden nevnte øl og grappa før svaret kan avgis.

24.07.03 Såheims verden (eller hvordan oppdage allroadveier i moden aldre.
Den munnrappe Kiss, alias Ole Kristian Såheim, fra Nord Odal har sendt oss et reisebrev som er verdt publisering her i spalten.
Kiss og andre fra Nord Odal MCK (NOMCK) har vært på tur ute i det Kiss kaller "Eurpoa, vår lekegrind." Ikke bare har Kiss oppdaget den franske rivieran med parasolldrinker og fyllesjuke, han og Kjell Ola har hatt en kjempetur og oppdaget veier som vi allroadrer ser på som ganske dagligdags. Redaksjonen mener ikke med dette å harselere med Kiss og de andre, det handler vel mer om å sørge for at Kiss & co ikke blir alt for oppesen etter turen. ;-)
Redaksjonen i allroad-mc fastslår at vi egentlig er ganske misunnelige på turen. Dog skal det ikke stikkes under en stol at i samme periode besøkte allroadmedlemmer følenge land: Island, Scotland, Irland, Wales, England, Belgia, Tyskland og Danmark. For ikke å glemme Frankrike og Luxemburg før påske. For øvrig minner redaksjonen om telleren på Oscars GS som nå er rett før 35000 kilometer siden 31. mai i fjor. + 8000 kliometer på den gamle GS'n i fjor da. Landene i fjor ble Sverige, Finland, Russland, Estland, Latvia, Litauen, Polen og Tyskland. Veiene var FLATE, HUMPETE OG RETTE. Men, allroad er allroad.
Redaksjonen lurer for øvrig på om Kiss ikke er litt "skapallroader?"
Uansett, det er moro å kjøre motorsykkel. Også på Autobahn. Les reisebrevet og se bildene

23.07.03 Ny link - den du alltid har trengt.
Etter å ha lett forgjeves i papirbunker og gamle blader var det bare å gi opp. Oscar husket IKKE hvordan du regner om Nm til fp på sin halvgamle momentnøkkel.
Løsningen ble et søk på internett, og en ganske suveren side dukket opp. Der kan du bare velge i vei i alle mulige og umulige omregninger av alle tenkelige slag. Det er delt opp i uderkategorier og er ganske enkelt å finne frem i. Du finner linken på linkeside under "firmaer." Anbefales!

22.07.03 UFF og UFF!!!
Da redaksjonen i ren frustrasjon over meldingene som kommer inn fra Island (Are & co) og resten av Europa ( Sigmunds reiserute: Scotland, Irland, Wales, Belgia, Tyskland, Danmark) har gått til "jobbsakteaksjon" har oppdateringene av disse sidene gått litt treg i det siste.
Dog er det ikke det eneste som går litt tregt for tiden. Den ellers så flotte XT'n til Odd Einar har fått litt plunder i sommervarmen. I følge Odd Einar var det "ulyd i motoren" som er hovedproblemet.
Motoren er dissekert av Frode, som har fastslått at en registerstrammer er defekt og må skiftes. Dette hadde medført at kamkjeder på innsugssiden hadde hoppet over fire tenner.
Både Odd Einar og vi andre håper det har gått bra med ventiler og annet dyrebart i motoren. Dersom alt går etter planen er Odd Einar klar til Ål og Hellbillies. Se for øvrig under aktiviteter for denne turen. Mange påmeldt allerede.

16.07.03 Det var bare det som manglet!!!
Loven om alle tings iboende fandenskap gjelder også for slitne redaksjonemedarbeidere i stekende sol. Mens andre fyker rundt om kring på diverse øyer i Atlanterhavet, sliter redaksjonen seg gjennom innkommet e-post og sms.

Ikke før hadde pulsen falt til nær normalt nivå etter Ares sms fra Island i går, så tikker det jammen inn en ny sms. Denne gangen fra vårt ducatikjørende medlem fra Stavanger, Sigmund.

Sigmund, som for øvrig har konvertert fra H-D for å kunne kjøre litt gris på bygdeveiene, forteller om strålende sol, fine puber med billig øl og overnatting på slott i Scotland.
Sigmund har vært uten en vinterdag før, og kjøper selvfølgelig kart i landet der han oppholder seg. Så også i dette tilfellet. Sigmund fant seg en fin fergestrekning til Irland på sitt nyinnkjøpte kart. Da Sigmund kom på kaia viste det seg at ferga ikke hadde gått på tre år!!!
"Eg ska klaga te selgaren" sier Sigmund på flytende jærsk, og vi tviler ikke. Men, Sigmund er ikke rådløs, så han tok en annen ferge til en lokal holme i Irskesjøen, og sendte meldingen derfra mens han ventet på neste ferge til Belfast
"Ette Irland trur eg at eg tar ferjå te Wales" sier Sigmund videre, og legger til at han regner med å være på øya "ei stond te."
- Redaksjonen vurderer nå seriøst å bytte til hemmelig telefonnummer og å skifte til postboks med postkortfilter fra Island og Scotland. "Dette er helt uutholdelig" sier Oscar, og mener at selv om han ser frem til turen rundt Hardangervidda i august er det liksom ikke det samme... Noe det er lett å være enig i!

15.07.03 Rapport fra Are og Island.
Følgende sms tikket inn på redaksjonsmedlem Oscars mobil kl.20:31:59 lokal norsk tid i dag:
"Dagens program: Grisekjøring, tørr grus. Utelunch m/ bacon og speilegg. Bading i varme kilder. Grisekjøring våt grus. Vading. Fin dag." Hilsen Are

ARE - EN GLAD GUTT
Redaksjonen biter tennene sammen og gratulerer Are, Gunnar og et par andre med valg av reisemål i år. Vi er ikke misunnelige der vi sliter med deadlines og pc'r med virus bak varme kontorpulter. Helt sikkert ikke.Nå mangler det bare at det kommer rapport fra Sigmund i Scotland...

14. 07.03 Våre nye medlemmer
Det ble to nye medlemmer i allroad-mc etter "Rondane Jamboree 2003."
De heter Tonje og Christian Warg og kjører BMW R 80 GS, respektive R 100 GS. Begge fra 1988 med diverse modifiseringer for worldwide allroad fun-touring.
Christian og Tonje sverger til softbags fra Ortlieb på side sykler, og pakningen ser jo unektelig liten og lett ut. Når de drar frem alt de har i veskene bli man imponert. Dette med å pakke kan de tydeligvis.
Christian er en dreven allroader med flere turer til Australia, New Zealand og sør-amerika på rullebladet. Tonje hadde ikke kjørt noe på grus av betydning for OTC treffet på Finnskogen i june 2003.
Nå begynner hun virkelig å få taket på dette. De som vil kan henge på Tonje, men bli ikke lei deg om hun er vanskelig å henge på. Tonje kjører nemlig veldig bra til kun å ha noen få mils erfaring på dette underlaget.
Redaksjonen i allroad-mc ønsker Tonje og Christian hjertlig velkommen som medlemmer, Vi håper vi ser mye av dere, og vil vurdere å legge julebordet til Oslo for lysbilder og fortellinger fra Christians turer.

07.07.03 Et bilde sier mer enn 1000 ord. Rondane Jamboree 2003.
Oscar, Odd-Einar, Ola,
Vegard, Ivar, Gjertrud,
Christian, Tonje og Sigmund.

Ola i Rondane
Takk for turen. Ord blir fattige.

04.07.06 klokken 06:53 Alt er klart...nesten.
For de som ikke helt husker det: Esso Taverna på Kongsvinger kl.: 12:00. Der møter Oscar, Odd-Einar, Sigmund, Kai og Ivar + kona. Eller Elgstua på Elverum kl.: 14:00. Der møter vi Ola, Christian, Tonje og han med Cagiva'n. Eller Åkrestrømmen et par timer etterpå. Der stiller Vegard, da han trolig måtte jobbe noe ekstra i dag. Ryktene forteller dog at Vegard planlegger å snike seg litt unna... Det var alt folkens. Blir du enda senere kan du kjøre til Alvdal og sette deg på veikroa. Send sms til Oscar på 90157360

04.07.03 Hastighet på turen...?
Hastighet er alltid et omdiskutert tema. Der noen syns en 120 - 130 er helt greit vil nok andre mene at 40 er sånn helt passe. Mellom bakkar og berg i kjempers fødeland er det mange fine veier der det går ann å holde noe som i beste fall kan sies å være"fint driv." UP og "Norwegishe schweinefahrergruppe" kan fort bli skikkelig usamse langs veien. For å unngå dette foreslår redaksjonen følgende tiltak:
Hastigheten på "Rondane Jamboree 2003" bør holdes under fengslingsgrensen. Og da snakker vi ikke om fengsling i straffen, men fengsling på stedet. Slikt følges gjerne av beslag av sykkelen, noe som igjen kan forsinke videre fremferd en del.
For å underlette for medlemmene slik at de ikke skal komme totalt i klemma, har redaksjonen funnet frem til en websiden "Trafikk og panikk" som har mange gode forslag til hva du ikke skal si når du blir stoppet.
Kommentaren "Er ikke du han der fra Village People" for eksempel fremheves på webstedet som noe uheldig når laser'n viser godt over 130 i 60 sona. Webstedet finner du her.

03.07.03 Das Vetter undt mehr!

Das Vetter sindt bestellt gut, undt ist bestätigt von der Norwegishe Reichzwetterkommisariat in der Haupstadt. Ola has gesagt das er in Hytte vohnen vollen von Samttag bis sontag, undt Vegard ist einig.

Oscar hat gemeint dass er, zusammen mit Odd Einar, in Zelt vohnen vollen, aber dann hat Ola nur Gelachten. Es ist in moment ausklar wass den Mafioso aus der Sørland macht, aber wahrscheinlich Zelt. Der redakzion has gemeint dass der paknung ein bisschen kleiner bleibt wenn man kain Zelt hatt. Aber, der Norwegishe achlochwetter ist nich zu mitspøken. Jetz ist genug freideutch!


Se "worst case"
Men, det er bakdeler også. En blir lat, det er dyrt (pengene kunne vært brukt til øl) Uansett ser det ut til at det blir noen regnbyger. Slikt lar jo som kjent ikke en allroader stoppe av.
Redaksjonen kan bekrefte at Vegard, Sigmund Christian og Tonje har bekreftet påmeldingene sine. Christian og Tonje har sågar sagt de skal stille opplagte og BLIDE på Elverum. Et eksempel til etterfølgelse
Tur blir det uansett. Hvis alle stiller er vi nå følgende:
Oscar, Ola, Odd-Einar, Vegard, Christian, Tonje, Sigmund, en eller annen på 43 år med Cagiva 900 Elefant, Ivar, kona til Ivar og Kai. Totalt 11 stykker på 9 sykler. Imponerende.
Sykkelfordelingen ser slik ut: BMW R 80 GS 1 stk., BMW R 100 GS 1 stk., KTM Duke 1 stk., Yamaha XT 350 1 stk., BMW R 1100 GS 1 stk., BMW R 1150 GS 1 stk., BMW R 1150 GS Adventure 1 stk., Cagiva 900 Elefant 1 stk., og en liten outsider: Suzuki GS 1100 G. Totalt 9 sykler, 18 sylindre, snittet på sylindre p.r. mc er to, hvilket deler av redaksjonen syns er meget bra.
For øvrig har Odd- Einar, ved hjelp av Frode, foretatt divese inngrep på XT'n til Odd Einar. Nytt bakdekk er montert. Bakdemperen er demontert og strammet opp. Ventiltettingene er byttet (sykkelen brukte MYE olje) og kickfjæren er skiftet. alt er nå klart for Rondane Jamboree 2003! Dersom noen har innlegg som skal publiseres i morgen må de inn raskt. Sidene vil ikke bli oppdatert etter kl. 22:00 i dag. Men på søndag derimot...

02.07.03 Lynkurs i Jærsk
For de som skulle være i tvil kommer her noen av de mest brukte, rare ordene på fremmedspråket "jærsk." For de uinvidde er dette morsmålet til Sigmund som skal være med på "Rondane Jamboree 2003"
Jæren er området før du kommer til Stavanger. Det er ganske flatt, men med praktfulle heier og fine mcveier rett ved. Sigmund har ved flere anledninger guidet i området rundt Nærbø der han bor og det er imponerende.
Jæren er stedet Arne Garborg hadde sitt virke, og er kjent for produkter som Øgland og Kværnland
"Enhver klodrian kan beundre Hardanger, men kom til
Jæderen, her har vi natur for viderekomne."
Alexander L. Kielland i brev til
Bjørnstjerne Bjørnson, 1887 (kilde: http://www.reisemaaljaeren.no)
"Kunde eg skildre Riket mitt, so kom Jæren paa Mote,
og Farafanten kom drivande her ifraa og der ifraa og sagde "storartet"....

Arne Garborg, Knudaheibrev (kilde: http://www.reisemaaljaeren.no)
Enhver sammenlingning av jærsk med fritysk er totalt utilsiktet, men de har det felles at du bør være passelig skeiv (eller "skeive" på jærsk) før du får noe fornuftig ut av det.
Ikådden- Ekorn

Jærbu...
Annige - Driftig, travel
Aur - Stein,grusDinsa - Rista
Dreisa - SlåDualle - Mye
Peisa - Slita,strevaNibbele - Lettvint
Vannmælte- HåsÅppkjøring - Låvebru
Stakk - KjolePådda - Bli sur
Mesja - MaseHomma - Rygge
Bråna - SmelteBadla - Tobakkspakke
Mer informasjon om Jæren her.

01.07.03 Trener Oscar i smug?
- Redaksjonen får stadig inn hot gossip og andre delikate og pikante, avslørende informasjon om medlemmene. Denne gangen er det vårt medlem Roy, som vel nærmest er å regne som Oscars nermeste nabo, som tipser oss om mannen fra de dype skoger.
"Jeg kunne ikke unngå å se ham der ha stod i "kjøredressen sin" sier Roy i mailen han sendte redaksjonen etter classic TT helg på Vålerbanen. "Jeg lurer på hva det er han trener til" fortsetter Roy, og kommenterer at vi bør legge merke til "tåskrapskaden" på det han mener er venstre "støvel." Roy lurer videre på om dette kan være et utslag av skrapesyke.
Hva er nå dette?
- Redaksjonen vil rose Roy for hans skarpe blikk og evne til observasjon. Dog er det grunn til også å legge merke til støvlene, eller kanskje kanoene til Oscar som står parkert under "sykkelen."
Redaksjone er spent på om disse skal brukes til fisketur på Savalen, eller om de har innebygt noen hemmelige våpen som hjelper Oscar rundt svingene i Rondane?